SÜT İŞLEME TESİSİMİZİN TEMELİ ATILDI

Yazdır / Tarih: 2021-06-08

İlçemize Hayırlı Olsun.
Tarım İlçe Müdürlüğü ile Ortak Projemiz.
Özeti artık kendi ürünlerimizi, markamızı pazarlayacağız, kendi yağımız, lorumuz, peynirimiz, ayranımız, yoğurdumuz ve dahası...
Belediyemizden bir ilk daha DOKAP üzerinden, Süt Entegre Tesisimizin 2. etabının onayı gelmiştir. 1.000.000 TL Hibe 250.000 TL Belediyemize ait olmak üzere onayı alınmıştır, sürecin başından sonuna proje yazılımında emek veren mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.
II.Fazda 2021 Yılı DOKAP Yatırım Programı kapsamında Süt Toplama ve İşleme Tesisi için gerekli olan içerisinde,
Hijyen turnikesi
Süt soğutma tankı 5.000 lt
Santrifüj pompa (10.000 lt ) 5 adet
Yoğurt taşıma arabası 3 adet
1.000 lt CIP tankı 3 adet
500 lt ayran proses tankı
Ayran dolum makinası 2 li
Hava kompresörü 500 lt
Soğuk oda 2 adet
Tarihleme makinesi
İnkübasyon odası
İnkübasyon odası apersi 2 adet
2.000 lt süt pastörizatörü
2li yoğurt dolum makinesi
Kaşar teleme süzme teknesi
Kaşar proses tankı 3.000 litre
Kaşar aktarma haşlama gramajlama makinesi (150 kg)
Kaşar taşıma arabası 3 adet
Vakum paketleme makinesi
2.500 lt Lor kazanı ve arabası
Gıda ve buhar tesisatları yapılması
Çift cidarlı şaseli araç üstü süt taşıma tankı, bulunacaktır.